Tampereen Puuseppien Ay

”Yhteistä hyvää”

Tampereen puusepät halusi omalta osaltaan tehdä jotain ”yhteistä hyvää” ja auttaa hädässä olevia. Järjestimme vapaaehtoistyöhön tutustumiskäynnin SPR:n lajittelukeskukseen Hervantaan SPR:n toiminnan-ohjaaja Eija Hakkaraisen kanssa 18.2. klo 17-21. Normaalisti lajittelukeskus on auki arkisin klo 12-19, joten SPR jousti omista aukioloistaan.

Kansainvälinen humanitäärinen ja solidaarinen avustustyö on noussut tärkeään rooliin viimeaikaisten katastrofien ja kriisien aikana. Syyrian tilanne on todella huolestuttava; siviilit ovat suuressa vaarassa ja hädässä. Avun tarve kasvaa päivä päivältä.

Tampereen puusepät halusi omalta osaltaan tehdä jotain ”yhteistä hyvää” ja auttaa hädässä olevia. Järjestimme vapaaehtoistyöhön tutustumiskäynnin SPR:n lajittelukeskukseen Hervantaan SPR:n toiminnan-ohjaaja Eija Hakkaraisen kanssa 18.2. klo17-21. Normaalisti lajittelukeskus on auki arkisin klo 12-19, joten SPR jousti omista aukioloistaan.

Eija otti toimikuntamme ja muutaman paikalle saapuneen seuralaisen ilomielin vastaan. Eija esitteli meille tilat ja kertoi SPR:n toimintatavoista. Lajittelukeskukseen on toimitettu Tampereen alueelta kerättyjä lahjoituksia. Vaatelahjoituksista yli 70% on naisilta. Avustustyö on tarkoin säädeltyä. Eija kertoi tarkasti, minkälaiset vaatteet eivät kansainväliseen avustustyöhön käy. Esimerkiksi minkään valtion lippuja vaatteissa ei sallita, erityisesti Amerikkaan viittaavat ovat ehdottoman kiellettyjä. Armeijakuosit ja -väritykset ovat jyrkästi kielletty. Kulttuurisista eroista johtuen myös nahka- ja turkisvaatteet olivat kiellettyjen listalla.

Eija ohjasi meidät lastenvaatteiden lajittelupisteeseen, jossa lajiteltiin poikien, tyttöjen ja pikkulasten vaatteet eri laveteille. Tehtävänämme tutustumiskäynnillä oli siis lajitella lastenvaatteita. SPR huolehti meistä tarjoamalla kahvit, mehut ja pullat.

SPR 4204

Lähes kaikille toimikunnan jäsenille vapaaehtoistyön tekeminen oli ensimmäinen kerta eli jotain ”aivan uutta”. Tutustumiskäynti koettiin tärkeäksi. Mikä hauskinta, meillä oli vielä kivaakin. Ammattiosastot voivat halutessaan tehdä muutakin tärkeää työtä kuin ammattiyhdistystoimintaa. Toimikuntamme totesi, että voisi tulla toistekin. ”Avarsihan tämä omia näkemyksiä humanitäärisestä avustustyöstä”, sanoi eräs toimikunnan jäsen.

Myös Puuliitto tekee arvokasta ja hyvää solidaarisuustyötä tänä päivänä omien kehitysyhteistyöhankkeidensa kautta yhteistyössä Puu- ja rakennusalojen työntekijöiden maailmanjärjestö BWI:n ja Suomen ammattiliittojen solidaarisuuskeskus SASKin kanssa.

Suosittelemme lämpimästi liiton muille ammattiosastoille tutustumista vapaaehtoistyöhön omilla paikkakunnilla. Muutaman tunnin vapaaehtoistyön tekeminen ei ole keneltäkään pois. Ottakaa seuraava haaste jo kevätkokoustenne asialistalle: HAASTAMME liiton osastot osallistumaan tulevana syksynä vapaaehtoistyöhön - NÄLKÄPÄIVÄ-KERÄYKSEEN 2016. Lipaskeräys toteutetaan 15.-17.9.2016 ja keräys jatkuu lokakuun loppuun saakka.

SPR 4205

Tampereen puusepät 006
Janne Mäenpää

Teollisuusliitto

Viiri